Çelik Konstrüksiyon İmalat Ve Montaj
ÇELİK KONSTRÜKSIYON İMALATLARI VE MONTAJI
Doğuştan İnşaat ; Çelik Konstrüksiyon, çelik çatı ve çelik konstrüksiyon sektörüne hizmet etmeyi amaçlamıştır. Kısa sürede yaptığımız çelik konstrüksiyon yapılar ve çelik çatı çalışmalarıyla sektörde iyi bir yer edinmiştir. Paslanmaz; galvanizli ve karbon çelik konstrüksiyon imalatlarımız müşteri talebine göre şekillenir.
Doğuştan İnşaat
Çelik, Konstrüksiyon, Yapı Konstrüksiyon, Çelik Yapı Çelik taşıyıcı sistemler çelik çatıların imalatını ve montajını yapar.
Çelik Konstrüksiyon Nedir?
Çelik konstrüksiyon yapılar, taşıyıcı sistemin metal kolon ve taşıyıcılar ile oluşturulmasıyla gerçekleştiren bir yapı sistemidir.
Yapısal çelik işlerinin montajı, çelik bileşenlerinin yerinde bir çerçeveye monte edilmesinden oluşur. İşlemler, bileşenleri kaldırıp yerleştirerek onları birbirine bağlar. Genellikle bu civatayla sağlanır, ancak bazen saha kaynağıyla da bunu yerine getirebiliriz.
Genellikle emniyetle, hızlı ve ekonomik olarak bu işlemleri tamamlama yeteneği, montaj başlamadan çok uzun süre önce tasarımda alınan erken kararlarla etkilenir. Tasarımcıların, kararlarının verebileceği etkiyi açıkça anlamaları önemlidir; “Kurulabilirlik” geçerli bir tasarım hedefidir. Bu bağlamda,
İyi bir saha koordinasyonu, sorunsuz bir proje yürütülmesini kolaylaştıracaktır. Çelik imalatı yüklenicisi tarafından çelik nakliye, boşaltma ve montaj için hem sahada hem de çevresindeki veya bitişik erişim yollarında yeterli erişim gerekmektedir. Gerekli yükleri alabilecek iyi hazırlanmış seviye zemininin sağlanması zorunludur.
Çelik İmalatı Planlama
Müşterinin maliyet, program ve kalite isteklerini elde etmek için imalat planlaması, tasarım sürecinin başlangıcında başlamalıdır. Bu planlama, inşaat sırasını, kurulabilirliği etkileyen tasarım faktörlerini ve tipik kurulum tesisi açısından saha uygulamasını göz önüne almalıdır.
Çelik Yapı sırası
Daha geniş tasarım ve planlama bağlamında, planın oluşturulabilirliğini etkileyen üç planlama faktörü vardır. Bunlar:
Pratik çelik montaj sırası. Burulma sistemlerinin yeri veya yapısal dengeyi muhafaza eden diğer araçlar burada çok önemlidir.
Çelik konstrüksiyon montajının sadeliği. Basit montajlı bağlantılar burada en önemli faktörlerdir.
Mantıksal maliyet dizileri. Bu, ihale öncesi H & S planı olarak ana sözleşme programının geliştirilmesinin İnşaat H & S Planı’na nasıl dönüştüğünü etkiler.
Basitçe monte edilen bağlantıları seçmek, saha kaynağını kullanma yeteneğini etkiler. Yerinde kaynaklanmış bir parça için, üyelerin kaynak için uygun olması doğru ve katı olacak şekilde güvenli bir şekilde tutulması gerekecektir. Neredeyse her zaman bunun için hem geçici cıvata bağlantısı hem de ek geçici destekler gerekecektir. Bu ilave ekipmanların sağlanmasına ihtiyaç genellikle saha kaynağının pahalı bir seçenek haline gelmesine neden olur.
Çelik Konstrüksiyon Tasarım faktörleri
Geliştirilebilirliğe katkıda bulunan dört çelik könstriksiyon tasarım faktörü şöyledir:
Tekrarlama ve standardizasyon. Standardizasyona iki yön vardır: aynı bina türünün tekrarlanması (örn. Portal kulübesi) ve bağlantılar için ortak / standart ayrıntılar.
Elde edilebilir toleranslar. “Sıkı” toleranslar belirtilirse (yani, Ulusal Yapısal Çelik İşi Şartnamesi’nden daha kısıtlayıcı) özel kontrollere ve muhtemelen özel olarak tasarlanmış detaylara ihtiyaç duyulur.
Çerçeve türü. Burada, birincil tercih, çerçevelenmiş çerçeveler veya sürekli çerçeveler arasındadır. Zemin sistemleri. Çok katlı çerçeveler için, döşeme sisteminin seçimi, montaj yapılan parçanın kararlılığını belirlediği için montaj sırasını etkileyecektir.
Saha uygulaması
Montaj planlarken kilit parametre parça sayısıdır. Vardiya başına kanca başına kaldırılan ve yerleştirilen ortalama 39 parça ve en zirvesi 60’dır.
Dikilen parçaların sayısı, vinç seçimine ve diğer inşaat faaliyetlerinden ziyade çelik montaj için uygunluğuna bağlı. Vinçler, hareket hızlarında farklılık gösterir (kanca hareketi, döndürme ve harekete geçme) ve genel verimlilikleri, saha ayak izi içindeki akıllı konum seçimlerinden de etkilenebilir. İki vinç asansörü gerekliyse, birlikte kullanma kuralları, askı, kaldırma ve yük yerleştirme süreleri açısından önemli bir yardım sağlar.
Montaj oranları, özel rijitleştirme yöntemleri ve cihazlarının yüklerin kaldırılması ve boşaltılması için kullanılabilmesinden etkilenir.
Çelik Yapıların Montajı
Çelik yapı montajı esasen dört ana görevden oluşur:
Kuruluşların montajın başlamasına uygun ve güvenli olduğunun tesis edilmesi.
Genellikle vinçler kullanarak, ancak bazen kriko kullanarak bileşenleri konumlarına getirme ve yerleştirme. Bileşenleri yerinde sabitlemek için cıvata bağlantısı yapılır, ancak henüz tamamen sıkılmayacaktır. Destekler benzer şekilde tamamen güvence altına alınamayabilir.
Yapıyı hizalamak, esasen sütun bazlarının astarlı olup seviyesi ve sütunları dik olarak kontrol ederek. Kolon ile kolon bağlantılarına paketleme, kolonun ayarlanabilmesi için değiştirilmelidir.
Vidalama, çerçeveye sertlik kazandırmak ve sabitlemek için tüm cıvata bağlantılarını tamamlamak demektir.
Çelik Yapıların Kurulma teknikleri
Vinçler ve Mobil Yükseltme Çalışma Platformları ağırlıklı olarak binalar ve köprüler için yapısal çelik işlerinin yapılması için kullanılmaktadır, ancak bazen çelik köprü inşası için başka teknikler de kullanılmaktadır. Genellikle, vinçler mobil ve mobil olmayan olmak üzere iki geniş kategoriye ayrılabilir. Birinci kategori kamyonla monte edilen vinçleri, paletli vinçleri ve arazi vinçlerini içerirken, ikinci kategori öncelikli olarak kule vinçlerini kapsar.
Mobil Yükseltme Çalışma Platformları , montaj esnasında çelik eşyaya erişmek için, diğer bir deyişle, vinç tarafından kaldırılan parçaları takmak için kullanılır. Bununla birlikte, Mobil Yükseltme Çalışma Platformları desteklemek için özel tedbirlerin alınması koşuluyla (örn., Çelik bölümlerin kısmen yapılmış çelik üzerinde desteklenen raylar gibi davranması), Mobil Yükseltme Çalışma Platformları kendileri de doğrudan hafif çelik elemanların dikilmesi için zeminde veya kısmen dikilmiş çelik işçiliğinde kullanılabilir.
TÜRKİYE’DE EN İYİ ÖZEL ÇELİK ÜRÜNLER
YAPISAL ÇELİK
VİNÇ SİSTEM ÇELİK YAPILARI
HİBRİT YAPISI
MİMARİ OLARAK YAYINLANMIŞ YAPISAL ÇELİK
METAL ÇATI KAPLAMALARI
ÇEŞİTLİ METAL İŞLERİ
- Çelik
- Alüminyum
- Paslanmaz çelik
- Çelik
- Alüminyum
- Süsleme demirleri
- Direk
- Tel örgü bölümleri
- Çelik
- Alüminyum
- Paslanmaz çelik